HTML

Újpest

Szeretünk itt élni, és látunk sok mindent. Látunk sok mindent, és nem fordítjuk el a fejünket, hanem megírjuk. Ha jót látunk azt, ha rosszat, azt. Írd meg Te is nekünk! ujpest@index.hu

Feed: Iratkozz fel, hogy le ne maradj!

Újpest nem veszíthet a Sziget ellen, avagy Derce Tamás tovább harcol

2010.01.08. 20:41 Stefidzsi

Dr. Derce Tamás Újpest polgármestere már 2002 óta vív szélmalomharcot a Sziget fesztivál illetve az onnan a kerületre érkező "zaj" ellen.

Tegnap olvashattuk a az index hírt, miszerint a másodfokú bíróság a pert megszüntette, az elsőfokú ítéletet pedig hatályon kívül helyezte. Tehát Derce Tamásnak újabb nekifutásra sem sikerült beszüntetni a Szigetet, ennek ellenére nem adja fel és a Legfelsőbb Bíróságnál támadja meg a döntést.
A továbbiakban az ujpest.hu-n megjelent sajtóközleményt olvashatjuk:

Nem felel meg a valóságnak a Sziget Fesztivál szervezőinek azon állítása, miszerint Újpest Önkormányzata az ellenük indított birtokvédelmi pert már első fokon elvesztette volna. A Budapesti IV. és XV. kerületi Bíróság az első fokú ítéletében megállapította, hogy a Fesztivál rendezői a 2007. évi rendezvényükkel birtokháborítást követtek el és a jövőbeni jogsértés megakadályozása érdekében őket különböző intézkedések megtételére kötelezte. 

A másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság az ügy érdemében nem hozott ítéletet, hanem a pert eljárási okokra hivatkozva megszűntette. Újpest Önkormányzata a Fővárosi Bíróság döntését vitatja, így az ellen a Legfelsőbb Bírósághoz felülvizsgálati kérelmet terjeszt elő.
Újpest Önkormányzata elfogultság címén már korábban is vitatta a Fővárosi Bíróság eljárási jogosultságát, hiszen ezen bírói fórum már évek óta aktívan részt vesz a Sziget Fesztiválon, ott különböző programokat szervez. A felülvizsgálati kérelemben ezt a körülményt is kifogásolni fogjuk.
A kérdés jelenleg még nem tekinthető lezártnak. Az ügy végére a Legfelsőbb Bíróság tesz pontot.

ÚJPEST, 2010. január 8.

Dr. Derce Tamás

 

1 komment

Címkék: sziget bíróság derce tamás sajtófigyelő

A bejegyzés trackback címe:

https://ujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr241657629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vaandor 2010.02.11. 01:48:24

A másik bejegyzésben írtad:
"Kezdett unalmassá és cikivé válni, amit a Polgármester művelt(...)
Kíváncsi vagyok, mi a Ti véleményetek, írjátok meg kommentben!"

Mondjuk ki: Derce bá' immár minden nyáron a város bohócává lép elő, ami pedig egy ilyen erős, 24 fős mezőnyben nem könnyű dolog!
És a jelek szerint idén is versenybe száll.
süti beállítások módosítása